Comunicat de presa: Laurette dă startul campaniei “Talentul nu are handicap” alături de “Asociația de Sprijin a Copiilor Handicapați fizic“

0
156

În prag de sărbători, Laurette Atindehou dă startul unei campanii de conștientizare și integrare a persoanelor cu dizabilități alături de “Asociația de Sprijin a Copiilor Handicapați fizic“ (ASCHF-R). Vedeta își dorește să sprijine și să se implice în acțiuni care aduc un plus de valoare României și să atragă atenția publicului asupra unor probleme reale, dorindu-și să schimbe mentalități și să modeleze destine.

Campania “Talentul nu are handicap” va debuta printr-un eveniment care va avea loc pe 11 decembrie, începând cu ora 17.00 la Magic Place din Capitală și care își propune să arate publicului că valorile și talentul nu au limite fizice.

Zeci de copii și tineri cu dizabilități fizice alături de Laurette, cadre medicale și directorul de programe al ASCHF-R, Giani Coman, își vor etala talentul în fața părinților lor, vedetelor din showbiz invitate și publicului prezent.

“Sunt în primul rând mamă și mi-aș dori ca fiica mea să trăiască într-o Românie mai bună, fără discriminare și prejudecăți, cu șanse egale pentru toți. Și eu am simțit pe pielea mea etichetele puse de societate și nu este deloc ușor să trăiești cu ele, să te lupți zilnic să schimbi mentalități. Însă îmi doresc mai mult pentru copilul meu și pentru copii aceștia minunați pe care i-am descoperit prin intermediul ASCHF-R.

Mă simt onorată să pot veni în sprijinul lor și sunt deosebit de încântată să mă implic în acest eveniment și să sprijin cât de mult pot campania “Talentul nu are handicap”. Mi-aș dori ca prin evenimentul de pe 11 decembrie să arătam simpatia și deschiderea față de tinerii cu dizabilități, să prezentăm și publicului partea frumoasă și creativă a acestor tineri talentați și de ce nu, să învățăm adevarate lecții de viață, despre toleranță, pasiune, frumos, sacrificiu și verticalitate.” declară Laurette Atindehou.

Impresionată de întâlnirea cu micuții talentați, vedeta vrea să dezvolte campania asociației și să implice cât mai multe persoane publice pentru a putea oferi o șansă la o viață normală tinerilor cu dizabilități din România.

“Sunt tineri care și-au transformat dizabiliatatea în abilitate și care prin muncă și terapie de specialitate au reușit astăzi fie să își îndeplinească un vis sau să devină independenți și să facă parte dintr-o societate unde să își găsească locul.” a adăugat Laurette.

La începutului lui 2018 numărul total de persoane cu dizabilităţi era de 797.104, reprezentând 3,59% din populaţia României, conform datelor centralizate de Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi (ANPD). Din totalul persoanelor cu dizabilităţi, 779.066 persoane (97,74%) se aflau în îngrijirea familiilor şi/sau trăiau independent (neinstituţionalizate) şi 18.038 persoane (2,26%) se aflau în instituţiile publice rezidenţiale de asistenţă socială pentru persoanele adulte cu dizabilităţi (instituţionalizate), coordonate de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, prin ANPD. Numărul cel mai mare de persoane cu dizabilităţi se înregistra în municipiul Bucureşti (62.957), iar femeile reprezentau 53,02% din totalul persoanelor cu dizabilităţi. Din centralizarea datelor pe grupe de vârstă rezultă că 56,24% sunt persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani (413.129 persoane).

ASCHF-R a fost fondată în anul 1990 de către Dr. Nicolae Rubanescu, asociația prezentându-se ca o uniune din 9 filiale județene cu peste 1000 de membri. Misiunea asociației este dezvoltarea de programe cu și despre copii și tinerii, cu familiile acestora, în vederea facilitării incluziunii sociale. Activitățile ASCHF-R au ca scop țintă copii și tineri cu dezabilități fizice în îngrijirea familiilor și încearcă să găsească soluții pentru ca tinerii să aibă o lume în care să își poată valorifica potențialul și să fie membri cu drepturi depline ai societății.

Mai multe detalii: http://www.aschfr.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!