Călin Goia și Cornel Ilie jurații “Undercover- Bătălia trupelor!”

42

București Fm dă startul celui mai inedit concurs destinat trupelor de cover. 10 trupe se luptă pentru supremație în fiecare miercuri începând din data de 15 mai până pe 19 iunie! Miercurea, la București Mall Vitan, de la ora 19.00, două dintre ele intră în concurs! Călin Goia și Cornel Ilie le punctează prestația, decizia finală aparținând publicului! Fanii și ascultătorii BFm (98.3) pot intra pe Instagram-ul Bucuresti Fm pentru a vota trupa favorită pe care o și pot susține live in București Mall!

CORNEL ILIE s-a implicat în proiectul ”Undercover- Bătălia Trupelor” pentru că: “Îmi place să provoc artiștii să ceară mai mult de la ei înșiși, îmi place să ajut, îmi place să descopăr oameni și artiști noi. Mă aștept să descopăr viziune, chiar și în coverurile lor. Dar sper să ascult și piese proprii. Trupele care vor aduce persoanlitate și vor arăta și creații proprii vor fi avantajați, din punctul meu de vedere.”

© FOTO: Petru Ivu

CĂLIN GOIA spune: “Mi s-a părut o idee interesantă si m-am implicat din același motiv pentru care am înființat și Școala de muzică Voltaj Academy: de a-i ajuta pe acești muzicieni în devenire cu experiența mea.” (Interviurile pe larg ale celor doi se regăses pe www.bucurestifm.ro: http://www.bucurestifm.ro/2019/05/06/undercover-batalia-trupelor/?fbclid=IwAR3u-62upl0HxyHAmDVeVlm-0etHlZNtXk3sGer6y07fwWtbsrsQGd5WOMc )

8 mai, megaconcert VOLTAJ / 19 iunie superconcert VUNK

Miercuri, 8 mai, ”UNDERCOVER – Bătălia trupelor” debutează cu tragerea la sorți și cu un concert VOLTAJ. Pe 19 iunie va fi marea finala marcată de un concert VUNK.

Cele 10 trupe înscrise în concurs sunt: Compania 7, Heavy Rotation, No Stress Band, Special Guest Orchestra, Soundwaves, Stereo Boulevard, Tonic Band, Trupa Friends, Trupa Feelings și Time Out.

Miza? Trupa câștigătoare va intra în playlist-ul 98,3 – București Fm! Dar, până atunci, toate cele 10 trupe din concurs se vor auzi în fiecare joi dimineață în cadrul Matinalului “Bună dimineața, București!” cu Răzvan Petre și Marius Stoica, întrucât momentul live de la Mall va fi redifuzat începand cu ora 9.30.

Detalii despre sistemul de vot se găsesc pe site-ul www.bucurestifm.ro

”Undercover – Bătălia trupelor” este o superproducție Bucuresti FM în cadrul proiectului ”City Vibes by BFm si București Mall Vitan”.

Cum arata peisajul muzical romanesc actual?

Calin Goia:Cred ca foarte bine, in comparatie cu alte domenii de la noi. Industria muzicala romaneasca a devenit din ce in ce mai productiva, a reusit chiar sa depaseasca granitele tarii cu anumiti artisti, productiile audio si video sunt comparabile cu cele de afara, exista trupe si artisti de valoare in toate genurile muzicale.

Ce ii trebuie azi unei trupe ca sa fie de succes?

Originalitate. Si multa munca!

E mai greu sau mai usor acum accesul pe piata muzicala decat era in anii debutului vostru?

Din anumite puncte de vedere e mai usor, mai ales prin accesul facil la informatii si tehnica. Acum, cu un laptop, poti face aranjamentul unei piese, nu ai nevoie sa ajungi intr-un studio de inregistrari costisitor. Pe de alta parte, concurenta a devenit mai mare datorita acestui acces mai facil la ce inseamna productie muzicala. Asa ca ai nevoie de multa creativitate, pentru ca asta face diferenta.

De ce sunt mai multe trupe de cover decat trupe cu repertoriu propriu?

Pentru ca in ultimii ani s-a dezvoltat o piata foarte mare pentru astfel de trupe, se canta live in multe cluburi si e mai usor sa canti piesele altora decat sa le compui singur. Dar parerea mea este ca orice trupa nu trebuie sa renunte sa compuna piese proprii. Daca te multumesti sa canti coveruri nu vei reusi niciodata sa iesi din aceasta arie si sa ajungi sa ai propriile concerte pe marile scene. Vei avea doar un confort financiar, probabil.

De ce ati simtit nevoia unei scoli de muzica ?

Avem convingerea ca o societate se dezvolta atunci cand tu, ca individ, acumuland o experienta de-a lungul anilor, o impartasesti mai departe catre noua generatie care doreste sa-ti urmeze drumul. Si asta e valabil pentru orice domeniu de activitate. In plus, ai satisafactii uriase vazand cum anumiti elevi progreseaza si ajung la niste performante extraordinare. Ti se umple sufletul de bucurie si mandrie ca ai pus si tu o caramida la temelia carierei unui viitor mare artist! 🙂

Voltaj Academy chiar poate face un artist din oricine?Cine poate urma cursurile?

Atat copii, cat si tineri, adulti. Avem convingerea ca daca esti cu adevarat pasionat de muzica si muncesti foarte mult, fiind ghidat in pasii pe care trebuie sa-i faci, poti ajunge pe marile scene. Ai nevoie doar de 10% talent si de 90% munca! 🙂

De ce te-ai implicat in proiectul Undercover- Batalia Trupelor si ce asteptari ai de la el?

Mi s-a parut o idee interesanta si m-am implicat din acelasi motiv pentru care am infiintat si scoala de muzica Voltaj Academy, de a-i ajuta pe acesti muzicieni in devenire cu experienta mea.

Proiecte Voltaj, la ce sa ne asteptam?

Anul acesta e unul foarte plin pentru noi. Primul pas este lansarea unui single numit ” Las tot ” in luna iunie, apoi un turneu national in toamna care se va incheia la Bucuresti, in 7 noiembrie, la Sala Palatului, cu un concert eveniment in care vom lansa si un nou album.