Ce planuri are artista pictor Raisa Ambros in 2022? Vrea sa expuna la Paris si Londra

32
Raisa Ambros
Raisa Ambros

Românca din Moldova, un artist desăvârșit, cu un talent special, cu 3 cetățenii, care a reprezentat în același timp Regatul Unit, Italia, Moldova și România, țări de care e legată se pregateste de 2022. Isi face planuri pentru anul viitor si ne-a povestit si noua despre ele.
Pentru inceput Raisa Ambros ne-a spus ce parere are despre expozitiile online. „Anul acesta chiar dacă a fost boom-ul expozițiilor online, nu m-am putut atașa, nu am fost atrasa și nu am vrut să particip. Pentru mine, expoziția și cea live, unde oamenii se găsesc în fața lucrării, o văd, o studiază, o simt, o percep. Mai ales pentru că lucrările mele sunt construite pe mai multe niveluri și straturi de culoare, un fel de tridimensionale, poți vedea și întrezări, printre forme si culori. Percepția se schimba in functie de unghiul din care privești, descoperi mereu noi dimensiuni si sensuri.

Raisa la sevalet
Raisa la sevalet

Calitate care, din păcate, se pierde în fotografie, se pierde efectul 3D și adevărata valoare, calitatile operei, poate fi interpretata superficial. Tablourile mele pe viu impresionează mult mai mult, tocmai datorită variațiilor de textură și combinației de culoare și mișcare. Pandemia ne-a învățat că există acum și aici, adică trebuie să profiți de toate oportunitățile și posibilitățile care ni se oferă astăzi, pentru că mâine poate să nu fie. Acum există întotdeauna teama și posibilitatea ca granițele să se închidă, că vor fi mai multe blocaje, că persoanele nevaccinate nu pot participa la expoziții (adică se cer prea multe lucruri pentru a putea vizita expozițiile) și deci posibilitățile sunt mai puține de a organiza expoziții internaționale, să călătorești și să faci cunoscute personal lucrările și, prin urmare, să vinzi. Deci, trebuie să ne obișnuim cu ideea și poate să adaptăm arta la noile consecințe ale pandemiei. Adică sa ne indreptam mai mult spre artă virtuală și expoziții virtuale. Evident, mi-ar fi plăcut să fi asistat personal la vernisaj în Kazahstan sau Seul, dar am făcut-o online. In ambele cazuri am urmărit live online vernisajul expoziției. A fi prezent, a vorbi cu oamenii, a le observa emoțiile, ceea ce este izbitor, a auzi personal de la ei ceea ce văd în abstractul tău, este de neprețuit.

Raisa Ambros
Raisa Ambros

Urmatoarea expozitie de grup in 2022 va fi in Almaty, in Kazahstan, unde am fost invitata din nou de organizatoarea Bibigul Smakova. Dupa pandemie, am participat la o expozitie timp de trei luni la muzeu in Kazahstan in timpul verii, iar in Octombrie am participat la targul de arta Parallax din Londra, unul dintre cele mai mari targuri de arta la care am mai participat in 2019. Aici am participat cu 3 lucrari, care au starnit mare interes si cereri de vanzare, dar nu am vrut deocamdata sa le vand, caci ele sunt opere de expozitie care ma reprezinta pentru a face cunoscuta arta mea. Acum pregatesc expozitia mea personala la Londra pentru anul 2022, care sper sa fie unul fructuos si plin de succese, dar posibil si in alte tari”, spune Raisa.

Trust Your Inner Colors -stanga si Vrexit dreapta
Trust Your Inner Colors -stanga si Vrexit dreapta

Si tot fermecatoarea astista ne-a mai spus ce si-ar dori sa se intample in urmatoarea perioada. „Acum pregatesc opere pentru expozitia mea personala la Londra, si apoi si in alte tari si intentioneaaza sa expuna la Londra si la Paris, caci galeria din Seul mi-a propus sa mai colaboram si sa expunem si la Luvru. Dupa succesul din Seul am primit oferte sa expun in Peru si Pakistan. Si am primit cereri de la diverse persoane care si-au exprimat dorinta de a cumpara tablourile mele”, a mai spus ea.