Exclusiv! Anca Sigartau: „Am o familie frumoasa dar niciun copil nu face actorie! Poate nepoata mea!”

95
anca sigartau si cei trei copiii in familie
anca sigartau si cei trei copiii in familie

Pe Anca Sigartau toata lumea o stie de la teatru sau din serialele de telviziune dar si din reality-showul „Asia Express” unde a facut echipa cu fiul ei Teo. Insa vedeta are o familie mult mai mare, un sot care o iubeste, trei copiii speciali si o nepoata care se pare ca-i va calca pe urme. Ne-am intalnit cu actrita, care este si cantareata, la relansarea pe print a  Revistei Tango – Marea Dragoste si am povestit cu Anca multe despre familie si iubire. Ce a iesit puteti citi in continuare, acesta fiind un interviu de suflet pe care indragita actrita ni l-a oferit in exclusivitate.

Exclusiv.ro. Anca Sigartau eşti o mamă şi o bunică fericită şi nici nu ştii când a trecut timpul aşa repede…

Anca Sigartau: Asta-i marea păcăleală că atunci când te uiţi în spate trece o secundă şi când te uiţi în faţă ţi se pare că ai eternitatea la dispoziţie. Asta-i marea păcăleală după părerea mea.

fiica ancai sigartau si nepoata
fiica ancai sigartau si nepoata

Deşi eşti mamă şi bunică pari în continuare o fetiţă…

Probabil că atunci când copiii cad şi au probleme eu am făcut exerciţiul ăsta, m-am ridicat şi am mers mai departe. Copii zic „pupă mama să treacă”, eu am zis „pupă Doamne Doamne să treacă”.

anca sigartau si cei trei copiii
anca sigartau si cei trei copiii

Ai şi o nepoţică…

Anastasia Maria, are trei ani şi jumătate. Acolo e şi puţin sânge de la mine, de la Sonia, fiica mea. Are o ingenuitate, e un om extrem de bun. Mă bucur că în mizeria asta de societate, bulversantă pentru toţi dintre noi, ai de ales între aţi strica sufletul şi aţi merge mai bine sau a te chinui un pic şi a rămne cu sufletul curat. Asta e după părerea mea marea alegere pe care o avem fiecare dintre noi in momentul actual. Iar Sonia este omul care indiferent de probeleme alege să meragă înainte cu sufletul curat. Asta e marea mea bucurie ca mamă.

anca sigartau la relansarea revistei tango marea dragoste
anca sigartau la relansarea revistei tango marea dragoste

Ca bunică care e marea ta bucurie?

Este că nepoata are cea mai grozavă mamă de pe pământ.

Tu ai trei copii …

Îl mai am pe Teodor şi îl mai am şi pe Iosif. Teo e la fel de zăpăcit. Toţi trei seamănă cu mine dar au o bucăţică de-a mea, au anumite faţete de-ale mele.

familia ancai sigartau la chefi la cutite
familia ancai sigartau la chefi la cutite

Suntem la relansarea revistei Marea Dragoste… Care a fost marea ta dragoste?

Marea mea dragoste depinde, o poţi găsi în lucrurile simple, de fiecare zi. Nu pot să pun mâna pe una sau pe alta, nu există. La momentul în care i-am făcut pe ei, a fost tatăl lor. Când eram foarte mică marea mea dragoste a fost tatăl meu şi îl divinizam, la 5 ani ai mei era cel mai bun şi cel mai frumos şi nu exista altul mai bun ca el. Apoi a apărut tatăl lor, apoi copii… Apoi au fost momentele mele de glorie, micuţe, de pe scenă. Din spatele orelor şi zileor de chin de la repetiţii şi apoi veneau momentele de glorie şi atunci teatrul era marea mea dragoste. Şi atunci când stau şi mă relaxez în faţa pianului sunt iarăşi cu marea mea dragoste…

anca saigartau alaturi de fiica ei
anca saigartau alaturi de fiica ei

Viaţa ta a fost plină de suişuri şi coborâşuri. Viaţa ta la ce nivel e acum sus sau jos?

Mă simt sus, un om învingător, după părerea mea, de câte ori mă uit la copii mei sunt mândră, pentru că am reuşit să-i fac mari. Pentru că sunt nişte oameni care ştiu că nu mă vor face de ruşine, şi chiar dacă vor mai avea momente in care vor zbârci, vor ştii că există mâine şi pomâine şi vor ştii că viaţa nu s-a sfârşit într-o secundă, mă simt sus, mă simt învingătoare când mă raportez la ei. Când mă raportez la mine însămi ştiu că mai am mult de mers înainte şi important e că simt că am multă energie şi am multe proiecte pe care vreau să le fac.

Cum te încarci după o zi de muncă când ajungi seara acasă?

Mă dau în leagăn, în casă, mă uit la florile mele, citesc o carte bune, vorbesc cu Sonia la telefon, şi asta mă încarcă. De multe ori când sunt mai jos ştiu că ea are nevoie de mine sus şi asta îmi dă momentul ala când ştiu că nu am voie să cad că ea ce face. Sau ce exemplu dau?

În acest moment tu eşti îndrăgostită, ai o relaţie?

Da, sunt, măritată, îndrăgostită şi sper să şi rămân aşa. Am o relaţie de cinci ani. Nu vreau să mai schimb ceva, vreau să fiu constantă şi să mă bucur de bătrâneţe.

Anca Sigartau plecare Asia
Anca Sigartau plecare Asia

Cum te vezi la bătrâneţe?

Sunt bătrână deja. Mă văd cu animale, pe scenă cu nepoata mea, să jucăm împreună. Îmi doresc asta. Fetiţei ii place pe scenă şi mi-a spus că vrea să joace, să se facă actriţă ca bunica. Şi vreau să joc cu ea.

Ce fac ceilalţi băieţi ai tăi?

Teo lucrează cu tatăl lui, îşi doreşte să piloteze avioane. Şi vrea să facă şcoala de piloţi. Tatăl lui are o firmă. Şi cel mic are 23 de ani, a plecat în străinătate, în Olanda, la Einhoven, a terminat una dintre cele mai importante şcoli de design din lume, design industrial de produs şi e un om ancorat în societatea de afară, lucrează afară şi nu mai doreşte să se întoarcă. Nu îi place publicitatea.