Interviu Elena Unc: „Încă de când mă știu cânt, pentru mine muzica a reprezentat mereu o forță de a depăși orice durere sau orice obstacol întâlnit”

113
elena unc a inceput de mica sa cante
elena unc a inceput de mica sa cante

Zilele acestea ati putu citi povestea de viata a solistei Elena Unc, solista care a trecut printr-un divort, printr-o casnicie de calvar, prin alcolism… Insa nimic nu e intamplator caci la un centru de dezintoxicare si-a gasit jumatatea, pe Stefan Banu. Am vrut sa aflam in exclusivitate de unde pasunea pentru muzica  a Elenei si ne-a raspuns la cateva intrebari in exclusivitate despre inceputurile ei muzicale. Ce am aflat puteti citi in exclusivitate in continuare.

Exclusiv: Când ai început să cânți, la tine în familie se cântă?
Elena Unc: Zâmbesc, aducându-mi aminte de această perioadă și cu nostalgie privesc în urmă. Încă de când mă știu cânt, pentru mine muzica a reprezentat mereu o forță de a depăși orice durere sau orice obstacol întâlnit. Cântul mi-a alinat sufletul și dorul, m-a făcut de asemenea să-mi depășesc condiția, mi-a deschis sufletul și mintea pentru a studia mai mult, pentru a cunoaște și a evolua.
Aveam câțiva anișori când alături de Bunicul meu care cânta la acordeon, eu cântam cu vocea si susțineam spectacole în fața blocului, spunandu- le tuturor că voi ajunge celebră și că toată lumea mă va asculta.

solista elena unc
solista elena unc

Cine ti-au fost profesori de muzică?
De la 14 ani am început să studiez la Liceul de Arte „ Sabin Dragoi” secția Pedagogie- Canto din Arad și tot în acel timp am intrat și la Școala Populară din Arad, secția Canto muzica ușoară și populară. Doamna Mărioara Miclea mi- a fost profesor și m-a îndrumat în această lume a cantului.Tot domnia sa m-a educat în a simți arta autentica și valoarea și în a o urma. Îmi era precum o Mama doamna Miclea, un Om deosebit care mi-a simțit potențialul artistic și care m-a susținut cu încredere și dragoste, lăsându-mă să pătrund și în aleasa lume a folclorului ca Interpretare artistică.
Și uite așa a început pentru mine „joaca” interpretării, cu bucurie dansam în stiluri muzicale, pornind de la muzica ușoară, apoi populară, ba mai mult în liceu am făcut chiar și muzica clasică, belle Canto. Frumusețea e că interpretam fiecare stil cu propria identitate stilistica de Interpretare și acesta e un har pe care simt că Dumnezeu mi l-a dat.
Pentru mine Doamna Miclea rămâne a fi un mentor ales, un Om deosebit pe care- l voi iubi și prețui pentru totdeauna.

stefan banu si elena unc
stefan banu si elena unc

Când ai urcat prima oara pe o scenă? Ai obținut premii de-a lungul anilor ?
Prima oara pe scenă am urcat la 15 ani, mi aduc aminte că participam la un Festival / Concurs național Corabia de Aur. Am avut mari emoții, în juriu erau oameni de referință, Loredana Groza, Directia 5, Gabriel Cotabita și mulți alții. La acel Concurs, cel dintâi pentru mine la nivel național, am obținut Premiul Miss Corabia de Aur. Zâmbesc aducându-mi aminte de acel timp, deoarece eu nu îmi înțelegeam Premiul. Cum adică Miss la un Festival de muzică ? Apoi Doamna Miclea mi-a explicat faptul că eram cea mai frumoasă artistă din Festival, iar acest premiu mă onorează Zâmbesc și acum amintindu-mi de mine și de inocența cu care priveam tot ceea ce se întâmpla în jurul meu la acea vreme.
De a lungul carierei mele muzicale am obținut mai multe premii la Festivaluri Naționale din țară. Unul care acum îmi vine în minte e premiul de la Ploaia de Stele, un Concurs care s-a desfășurat la Televiziunea Română, prezentator fiind Cosmin Cernat.
Am fost semifinalista a acestui Concurs și practic el mi- a deschis mutarea mea la Bucuresti, proiectul Emma, colaborarea mea cu Adrian Ordean și Vali Stoian și tot ce a urmat mai apoi.