Julieta Szönyi, Adnana din „Toate pânzele sus”, invitat special la Anonimul 2019

200
Julieta Szonyi in la gomera - Vlad Cioplea 42Km Film (2)
Julieta Szonyi in la gomera - Vlad Cioplea 42Km Film (2)

Cunoscută publicului român pentru rolurile Adnana din Toate pânzele sus (r. Mircea Mureșan, 1977) și Otilia din Felix și Otilia (regia Iulian Mihu, 1972), actrița Julieta Szönyi este invitat special al celei de-a 16-a ediții a Festivalului de Film Independent ANONIMUL. Julieta Szonyi va participa la proiecția specială din cadrul festivalului a filmului La Gomera (r. Corneliu Porumboiu), în care interpretează rolul mamei personajului principal, Cristi, jucat de Vlad Ivanov, de asemenea invitat special al festivalului.

Julieta Szonyi in la gomera - Vlad Cioplea 42Km Film
Julieta Szonyi in la gomera – Vlad Cioplea 42Km Film

Născută pe 13 mai 1949, Julieta Szönyi a absolvit Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L:Caragiale” (promoţia 1973) și interpretat numeroase roluri pe scena teatrului din Pitești, iar după 1990 la Teatrul Mic din București.  Încă din facultate regizorul Iulian Mihu o alege pentru rolul Otiliei din Felix şi Otilia, care a constituit debutul acesteia în film.

Julieta Szonyi in la gomera
Julieta Szonyi in la gomera

În cinema și televiziune, Julieta Szönyi a jucat în producții precum Cei care plătesc cu viaţa (r. Șerban Marinescu, 1991), Comoara (r. Iulian Mihu, 1982), Lumini şi umbre (serial TV, 1982) sau Alo, aterizează străbunica! (r. Nicolae Corjos,1981). „La Gomera”, cel de-al cincilea lungmetraj al lui Corneliu Porumboiu, va avea o proiecție specială la ANONIMUL marți, 6 august, de la ora 21.30, în prezența actorilor Julieta Szönyi și Vlad Ivanov. Filmul va intra în cinema din 13 septembrie.

ulieta Szonyi in la gomera - Vlad Cioplea 42Km Film
ulieta Szonyi in la gomera – Vlad Cioplea 42Km Film

Catalogat de către celebra publicație americană IndieWire drept „un amestec șlefuit de motive ale genului care sugerează ce s-ar fi întâmplat dacă echipa «Ocean’s 11» se forma în Insulele Canare.”. „La Gomera” s-a bucurat de cronici favorabile, fiind caracterizat drept un film noir cu accente comice și minunate răsturnări de situație. Cristi, un polițist român corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia, ajunge în insula La Gomera, în Spania, pentru a învăța „El Silbo”, un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat îl va ajuta să-l elibereze pe Zsolt, un traficant aflat în arest la București, și singurul din bandă care știe unde sunt ascunși banii. Din distribuția filmului fac parte Vlad Ivanov, Catrinel Menghia (Marlon), Rodica Lazăr, Sabin Tambrea, Agustí Villaronga, Cristóbal Pinto şi Antonio Buíl. „La Gomera” este distribuit de 42 Km Film și Ro Image 2000. Foto – Vlad Cioplea /42Km Film