Maria Ciobanu, pe scena „Serbarilor Nationale de la Tebea 2019”

39
maria ciobanu
maria ciobanu

Spectacolul de folclor, în care ascultăm cântecele românilor care au însoţit istoria neamului, va fi prezentat de Iuliana Tudor şi transmis în direct de TVR 1 duminică, 8 septembrie, începând cu ora 14.30. La doar câteva zile de la împlinirea frumoasei vârste de 82 de ani, Maria Ciobanu va urca pe scenă la Ţebea, unde au loc anual serbările naţionale dedicate memoriei lui Avram Iancu. Spectactatorii şi telespectatorii vor avea astfel şansa să o revadă pe iubita şi respectata artistă, care, în ultimii ani, a fost plecată din ţară. Reamintim că în 2016 doamna muzicii populare româneşti s-a retras din activitate, după o lungă şi bogată carieră artistică.  An de an, mii de oameni participă la Serbările Naţionale de la Ţebea, prilejuite anul acesta de împlinirea a 147 de ani de la moartea lui Avram Iancu, supranumit şi „Crăişorul Munţilor”.

iuliana tudor
iuliana tudor

De la primele ore ale dimineţii, mii de hunedoreni, dar şi oaspeţi din alte judeţe vin, cu mic cu mare, să asiste la eveniment, mulţi dintre ei îmbrăcaţi în costume naţionale, cu drapelul tricolor în mâini sau purtând alte simboluri naţionale. Programul Serbărilor Naţionale de la Ţebea cuprinde, anual, şi un spectacol folcloric, aşteptat cu mult interes. Şi anul acesta, spectacolul va fi prezentat de Iuliana Tudor şi transmis în direct de TVR 1 duminică, 8 septembrie, începând cu ora 14.30. Timp de trei ore, în transmisiune directă la TVR 1, pe scenă vor urca artişti consacraţi precum Nicolae Furdui Iancu, Sava Negrean Brudaşcu, Veta Biriş, Matilda Pascal Cojocăriţa, Mariana şi Adriana Anghel, Grupul din Hunedoara format din soliştii Ciprian Roman, Ovidiu Olari, Cristian Fodor, Ovidiu Homorodean şi Bogdan Toma, un grup format din solişti bănăţeni: Ghiţă Călţun Brancu, Felicia Stoian, Ciprian Pop, Maria Coman, Grupul „Voievozii Munţilor” din Covasna, taragotiştii Pera Bulz, Ionel Coza şi Petrică Paşca şi „micul patriot”, copilul Tudor Limbean.

Surpriza din acest an, aşa cum e menţionat mai sus, va fi prezenţa în spectacol la Ţebea, după foarte mulţi ani de zile, a doamnei Maria Ciobanu, mare artistă a României, iubită de toate generaţiile. Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Ansamblului Profesionist „Drăgan Muntean”, precum şi de Grupul Instrumental „Crai Nou” din Alba Iulia.