Clanker Jones, Dj ul care a dus muzica romaneasca populara la Untold! El a creeat conceptul de muzică electronică&folclor românesc

215

Are 33 de ani, e din Bacau si se numeste Bogdan Alexandru sau DJ Clanker Jones A fost DJ la mai multe posturi de radio iar tanarul s-a reinventat si a a adus pe piata un concept de muzica noua, cea de muzica electronica combinata cu folclorul romanesc. I-am aflat povestea celui care a facut sa tresare publicul la Untold cu ritmurile melodiei „Constantine, Constantine” intr-un nou stil. Desi s-a spus ca Dimitri Vegas & Like Mike au remixat piesa “Constantine”, pusa anul acesta la Untold, DJ Clanker Jones este adevaratul autor.  „Acum trei ani mi-am propus să introduc în cultura şi muzica românească piese combinate cu folclor românesc, ceea ce nu există până acum. Un concept nou – muzică electronică combinată cu folclor românesc. Sunt primul, nu a mai făcut nimeni acest lucru. Am vrut să scot în evidenţă şi lumea să ştie lumea că există acest concept. Am reuşit să-l duc la nivelul de festival pus de cei mai mari DJ ei din lume. Lumea încă nu şie de cine sunt făcute piesele – şi Constantine, Constantine” sau „Cine a pus cârciuma în drum”, de acum doi ani, care tot de mine a fost făcută. Au fost si reportaje la televizor, pe toate site-urile dar nimeni nu ştia de cine e făcută si s-a spus ca a fost făcută de Dimitri Vegas & Like Mike, cei mai tari în lume, din Belgia, de la Tomorowland. Ei sunt DJ numarul 2 in lume, care au fost la Untold, două veri la rând”, ne-a spus tanarul.

Si tot el ne-a mai spus cum a ajuns la aceasta idee de a combina folclorul cu muzica edlectronică. „Mie mi-a plăcut foarte mult muzica populară, chiar de mic. Am fost acum 10-12 ani DJ la nişte nunţi. Şi de atunci mi-a rămas asta în cap. Am avut alt nume de DJ inainte si a trebuit să renunt la el. Si a trebuit să ies cu ceva nou, cu ceva cu care să mă identific. Şi singura chestie care mi a plăcut să o fac întotdeauna, a fost să duc folclorul românesc undeva unde nu a fost dus nicioadată, pe scenele muzicii electronice internaţionale. In toate festivalurile din lume, inclusiv radio. Am lansat o piesa, „Sălcioara”, care e pusă in fiecare dimineata la Radio Zu, de Mihai Morar”, ne-a spus Bogdan.

Ce urmeaza pentru el? „Vreau sa duc conceptul in toata lumea, muzica folclorica, ceea ce ne reprezinta ca romani, in toata lumea. Avem o muzica frumoasa, e pacat sa o irosim. Trebuie sa va mai spun ca am colaborat cu Verona Adams, din Galati, pe vocea pieselor “Bucovina plai cu flori”, “Carciuma din drum” si “Constantine”. Pe partea artistica mai colaborez cu un grup de fete care se numeste “Fetno”, creeat de Anca Nita, care au coregrafii facute pe piesele mele”, a mai spus Dj ul.