O romanca face cariera pe piata internationala de pantofi!

991
creatoarea de pantofi viorica del prado
creatoarea de pantofi viorica del prado

Viorica del Prado, fosta fotomodel de top, este  o romanca de succes din industria de incaltaminte de lux din Europa fiind un designer de clasa iar creatiile ei, sunt comparate cu ale celebrului Valentino. Viorica are propria linie de productie , colaborand si cu artezanul celebru, Pedro Garcia. Drumul spre succes al sexi-aradence de 32 de ani a fost sa tinteasca cat mai sus si a reusit, asa cum reiese din povestea ei frumoasa :

creatoarea viorica del prado
creatoarea viorica del prado

„Eram foarte tanara cand am decis sa parasesc Romania. Intotdeauna mi-am dorit sa fiu model si din dorinta de a-mi tranforma visul in realitate, avand in vedere ca in acea perioada in Romania oferea putine posibilitati, am luat drumul strainatii. In Spania am intalnit oportunitatea de a studia si de a munci in industria Modei. La scurt timp dupa ce am ajuns in Spania am continuat studiile si in paralel ma prezentam la castinguri , insa inaltimea mea de 1’72m s-a transformat intr-o problema reala. Dupa terminarea bacalaueatului am continuat studiile in centrul universitar din Salamanca, studiind filologie hispanica. Cele 4 limbi studiate in universitate mi-au deschis orizonturile spre industria modei.

viorica del prado
viorica del prado

Chiar daca obtineam rezultate foarte bune in acest sector pozand pentru reviste si marci …indeplinindu-mi astfel visul, nu ma simteam pe implinita asa ca, la varsta de 27 de ani, am decis ca a venit momentul de a face ceea ce imi doream intradevar – sa studiez Design de Inalta Costura in Milan si sa continui Masterul in Madrid, in acelasi sector. Fiind una dintre cele mai bune eleve din clasa , in primul an de Master, mi-a aparut ideea de a creea propria marca. Intotdeauna mi-au placut pantofii insa niciodata nu mi-am imaginat ca voi putea fi disigner. Aveam senzatia ca desenez ca un copil de 3 ani si, acest lucru, ma facea sa cred ca nu sunt suficient de buna pentru a triumfa in acest sector.

pantofi de la viorica del prado
pantofi de la viorica del prado

Intr-o zi ma aflam in vizita la Muzeul del Prado, interesata fiind de marii pictori spanioli , de modul in care combina Velasquez culorile, apoi, ma asezam si admiram capodoporele ore si ore …. si,dintr-o data, in imaginatia mea, apareau sute de modele de pantofi . In acest fel, mi-am dat seama ca va trebui sa incep sa creez pantofii mei inspirandu-ma din faimoasele tablouri expuse in Muzeul del Prado, dorind sa creez la randul meu opere de arta pentru toate aceale femei creative, independente, rafinate care iubesc EXCLUSIVUL.

Am inceput sa merg aproape zilnic la muzeu pentru a ma inspira din culorile tablourilor (anumiti pantofi sunt inspirati in hainele protagonistilor tablourilor) imbunatatindu-mi tehnicile de desen, insa, cea mai grea parte, a fost aceea de a gasi fabricile care sa lucreze pentru marca mea .Prin intermediul altor designers l -am cunoscut pe artezanul  Pedro Garcia, el famoso artesano. Am scos prima mea colecție în urmă cu doi ani și multe femei s-au îndrăgostit si     m-au sustinut. La Saptamana Modei din Madrid i- am prezentat pe Podium si au fost alesi dintre cei mai frumosi impreuna cu cei a lui Valentino. A fost o onoare pentru mine să văd că, fiind atât de mică si putin cunoscuta, mi-au acordat atâta importanță în a mă compara cu marele Valentino și, cu un cost mult mai ieftin.  Alte reviste la randul lor mi au dedicat articole ca fiind desiger-ul verii cu cei mai buni pantofi. Puțin câte puțin clienții mei au început să fie din cea mai înaltă clasă socială precum diplomați de ambasadă sau fotomodele și actrițe! Astăzi continui să fac pași fermi și siguri spre am atinge scopul aici in Spania si in Europa dar, am visat întotdeauna să revin în România natală și să pot reuși și acolo. Ideea mea, este să adaug, în cele din urmă, genți și haine, toate în aceeași linie de înaltă costura și exclusivitate incat creația mea și ideile unice, sa devina cunoscute în întreaga lume adica sa tintesc cat mai sus!”